A szélvész augusztus

szeptember 04, 2018

Az augusztus egyúttal a nyár végét is jelenti, de ezen most egyáltalán nem bánkódom. A négy hétből egyet Magyarországon töltöttünk, a másik három viszont rekordgyorsasággal szelelt el mellettem, szinte alig emlékszem belőle bármilyen konkrétumra is. A posztírásban sem jeleskedtem igazán, de ami késik, nem múlik: tele vagyok ötletekkel és apránként csepegtetem is majd őket! :) 

Könyvek és olvasás 

A meseszép szerzeményeimmel nyitom a sort: végre-végre nekem is van Krumplihéjpitém! Személy szerint odavagyok ezért az új borítóért, tetszik a letisztultsága, a törékenysége, és a szürke színnel sincs problémám. A másik vágyott beszerzés Astrid Lindgren levélregénye, a Britta kiönti szívét, amit a Bookline antikvár részlegénél találtam meg, méghozzá nagyon baráti áron. Az Akhilleusz dalát még a Líra hőségakciójából néztem ki. Nagyjából ez volt az egyetlen, amit mindenáron be szerettem volna szerezni. Rendkívül boldog vagyok, hogy itt várnak rám mindannyian a polcon és még az ősz folyamán szeretném valamennyit elolvasni. :) A képen látható Kisvakond pedig egy kis prágai szuvenír, ajándékba kaptam a barátomtól. ♥


Azt hiszem, egész szép kört futottam, ugyanis 6 könyvet olvastam el a hónap során, amiből egy még a VCS-listán is szerepel. Júliusban a nagy meleg miatt inkább a filmnézés esett jól, augusztusban viszont behoztam a lemaradást. :) A hónap kedvencének Leiner Laura új sorozatának nyitókötetét, az Ég veledet kiáltottam ki, ami egyelőre az év YA címet is birtokolja. Hogy lesz-e vetélytársa, még kétséges, de határozottan ő viszi a pálmát. A vicces, szórakoztató és izgalmas történet mellett egy fontos téma is helyet kapott, amiről különösen nehéz írni. A főszereplő Hanna elveszíti élete legfontosabb szereplőjét, ami miatt nagyjából csak vegetál. Kötelességből elvégzi a feladatait,  leckét ír és kiveszi a részét a házimunkából, sőt még az éltanulók közé is visszaküzdi magát, de közben a lelke halott. Egy váratlan verseny lehetősége billenti ki ebből a holtpontból, ami új színt visz a hétköznapjaiba, és Hanna már nem csupán egy két lábon járó robot, hanem egy izgatott és lelkes tinédzser - újra. Két nap alatt kivégeztem, annyira sodort magával az egész, és nemrégiben értesültem, hogy október közepén érkezik a folytatás! 

◃▵▹

Az Eredet szintén etette magát; már kíváncsi voltam, Dan Brown mivel fog meglepni. Robert Langdon ezúttal Barcelonában nyomoz és roppant fontos kérdésekre keresi a választ egy csinos hölgy társaságában. A körítés a szokásos, ellenben Barcelonához nagyon meghozta a kedvem! Szerettem még az Aleáról, az eszkimó lányról szóló történetet is, ami egy kicsit közelebb vitt ehhez a különleges vidékhez, illetve a Fjällbacka sorozat soron következő része is kellően borzongató volt. Viszont se A bitó és borostyán, se a Jewel trilógia záró része nem volt különösebben átütő, mindkettőt három és fél csillagra értékeltem.

Filmek 


Az augusztus nagy része továbbra is Monsieur Poirot-é volt, mivel a kis belga rendre beköltözik esténként hozzánk. Most már az utolsó évadoknál járunk, és fájó szívvel konstatáltam, hogy se Japp, se Miss Lemon, de még Hastings kapitány is egyre kevesebbet tűnik fel, pedig én azokat a békebeli epizódokat szeretem leginkább, amiben a Nagy Négyes szerepel. Viszont továbbra is lelkesen fedezek fel ismerős részeket, épületeket és helyeket, úgyhogy az újdonság varázsa még nem kopott meg. :) 


Nagyon megható élmény volt a Barátom, Róbert Gida, ami egyszerre volt szórakoztató, humoros és komoly. Ewan McGregort bármikor örömmel nézem, nála garantált a minőség, de a Százholdas Pagony lakóit is jó volt újra látni! Örülök, hogy hallgattunk a nagyszüleimre, kár lett volna kihagyni. A hónap másik jó élménye az Adaline varázslatos életéhez fűződik, amit régóta terveztem már megnézni. Blake Livly gyönyörű színésznő és a történet is roppant figyelemfelkeltő: az embert akaratlanul is magával ragadja. Nagyon tetszett a kissé szomorkás hangulata, a színészek játéka, a kosztümök... Igazi őszi kuckós filmnézéshez ajánlott. :)

Programok 

Talán nem meglepő, hogy a hévízi nyaralást vártam a legjobban, ami szuperül sikerült! Ez volt a legelső alkalom, hogy négyesben, a barátom szüleivel nyaraltunk együtt, ami teljesen jól működött. Szerencsére az időnk is szép volt, és a három napos kiruccanás igazán eseménydúsan telt. Hévízen jártam már korábban, utoljára 10 éve, így inkább csak foltokban emlékeztem rá, de nagyon kis kellemes város, bár elsősorban a gyógyfürdő miatt keresik fel sokan. A Festetics kastély fantasztikus élmény, végigjártuk az összes múzeumot, ami a jegyünkben szerepelt, illetve felfedeztük a madárházat és a körülötte elterülő botanikus kertet is. Az utóbbi hely teljesen levett a lábamról, még egy cirmos cicával is találkoztam a kertben! :) Az utolsó napot félig Keszthelyen, félig Balatonfüreden töltöttük. Megtaláltam a Mozgó Könyvtárat is a parton, ahonnan hosszas válogatás után egy francia nyelvkönyvvel távoztam. Nem csak tanításhoz vettem, hanem magamnak is, mert időnként kell az ismétlés. :) A mólón sétálva ledöbbentünk a hömpölygő emberáradaton, úgyhogy nem is időztünk sokat, épp csak tettünk egy kisebb kört. A nyaralást egy fagyikehellyel zártuk, és estére kényelmesen haza is értünk. Másnap már hozzánk igyekeztünk, amit szintén nagyon vártam, mert június óta nem is jártam otthon. Találkoztam a nagyszüleimmel, főztem háromfogásos vacsit Anyáéknak, akik egy nyolc órás utazás után értek haza, és még Lizi cicával is eltöltöttünk egy kis időt. :) Továbbá jártunk Budapesten, kétszer is, még könyvet is adtam el, illetve útközben a biosztanárommal és egy kedves gimis osztálytársammal is összefutottam. :) 


A 2017-es ősz rettentő sok élményben bővelkedett, és úgy érzem, az idei is hasonlóan jól fog alakulni! Tervek már vannak, de hogy mi valósul meg ebből, az még a jövő zenéje. A sárguló falevelek és a napos idő mindenesetre már jó előjelnek bizonyul... 

(Képek forrása: saját // Pinterest // port.hu)

Hasonló bejegyzések

2 megjegyzés

  1. Nekem is van kisvakondom Prágából! :D Tudom, tudom, megragadtam a lényeget. ;)

    Remek könyveket szereztél be, és tényleg nagyon sokat olvastál, wow! :) Ezen kívl pedig nagyon eseménydús volt a nyaralás, itthon tartózkodásotok is. :))) Szuperek az ilyen jó élményekkel teli vakációk. ;)
    A filmek közül az Adaline varázslatos életét már én is régóta meg szeretném nézni, valamikor beiktatom. :)

    Szuper élményeket kívánok neked idén őszre is! :) :*

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kisvakond annyira aranyos! <3 Abszolút megértem, hogy ezt szúrtad ki először. ;) Anno amikor Prágában voltunk, magunknak nem hoztunk Vakondos mágnest, de most, hogy Dávid ott töltött néhány napot, megkértem, hogy vadásszon nekem vakondot, és megtette! <3

      Köszönöm, én is úgy érzem, hogy ez egy jó kis hármas. :) A Britta és az Akhilleusz dala ketten együtt nem érték el a kétezret sem, és a Pitét is 25%-os kedvezménnyel rendeltem, úgyhogy ez még pénzügyileg is egy jó kör volt. :) Plusz olyan könyvektől váltam meg, amik nem kellettek / nem tetszettek, szóval szabadult fel egy kis hely. :) Bár ezek az új szépségek kijöttek velem, és ott laknak a közös polcon, de úgy nézem, jól érzik ott magukat. :)

      Óh, igen, minden nagyon szuperül sikerült! :) A Balcsiban ugyan nem tudtam ezúttal sem megmártózni (pechemre első nap meglátogatott a Mikulás bácsi...), de egy gyors wellness belefért a hotelben, aminek nagyon örülök! :) Ez a nyár minden szempontból nagyon eseménydús volt ismételten, ilyenkor rengeteg szuper élmény ér. :) De remélem, az ősz is hasonlóan kellemesen fog telni, dolgozom az ügyön. :)

      Szerintem kifejezetten hangulatos, nem csöpögős, de határozottan érzékeny romantikus film. Kíváncsi vagyok, mit fogsz hozzá szólni! :)

      Köszönöm, neked is, drága PuPi hasonlóan szép élményeket kívánok! :*

      Törlés