Kész vagyok az idei vcs-vel! • 2020

december 10, 2020

2017 óta igazi sikerszériában vagyok, ami azt jelenti, hogy igen, immár negyedszerre vehettem át a plecsnit! Szokás szerint már januárban nekikezdtem a nagy gonddal összeállított kis listámnak, de most egészen decemberig kitartott az olvasnivaló, mert bizony becsúszott egy rövidke szünet, ami alatt egyáltalán nem fűlött a fogam egyik kötethez sem. Ilyenkor picit nehéz visszatalálni, és újra felvenni a megfelelő fordulatszámot - mégis sikerült! :) Nagyjából ugyanúgy oszlanak meg a számok, mint tavaly: hét kötetet választottam az alaplistáról, míg a cserecsapatból ötöt. 


◃ Az alaplistáról ▹
(időrendi sorrendben)

#1 Sümeginé Tóth Piroska: Virágirodalom
#2 Tove Jansson: Muminbocs és az üstökös
#3 Edith Klatt: Rénszarvasok pásztora
#4 Tove Jansson: Varázskalap a Múminvölgyben
#5 Louisa May Alcott: Kisasszonyok
#6 Jean Webster: Nyakigláb Apó
#7 Michelle Marly: Coco Chanel és a szerelem illata

◃ A cserelistáról ▹

#8 David Michie: A Dalai Láma macskája
#9 Jenny Colgan: Kalamajka a Piciny Csodák Pékségében
#10 Eduardo Sacheri: Ilyen a boldogság
#11 Camilla Läckberg: Az idomár
#12 Sofia Lundberg: Az elveszett nevek füzete

▿▾▿

Maradva az előző évi tematikánál, most is egy-egy szóval fogom jellemezni valamennyi kötetet, hiszen szinte mindegyik szóba került már az idei havi zárásokban. 

Virágirodalom ∵ illusztrált gyönyörűség
Muminbocs és az üstökös ∵ megindító
Rénszarvasok pásztora ∵ tanulságos
Varázskalap a Múminvölgyben ∵ szeretnivaló szereplők
Kisasszonyok ∵ klasszikus báj
Nyakigláb Apó ∵ szívmelengető
Coco Chanel és a szerelem illata ∵ magával ragadó
A Dalai Láma macskája ∵ inspiráló 
Kalamajka a Piciny Csodák Pékségében ∵ reménykeltő 
Ilyen a boldogság ∵ törékeny szeretet
Az idomár ∵ ízig-vérig skandináv
Az elveszett nevek füzete ∵ keserédes 

Mindössze egyetlen könyvvel fürödtem be, méghozzá Gerald Durrell Állatkert a poggyászomban c. beszámolójával. Régóta szemeztem már vele, épp ezért lepett meg, hogy így alakult. Pedig az eleje kimondottan izgalmasan indult, de aztán valahogy túl sok lett az anekdotázás, és az érdeklődésemnek huss! - lőttek. Ahogy végigfutottam a címeken, az is feltűnt, hogy elég nagy számban (4) képviseltetik magukat a svéd szerzők. Hogy ez most tudatos volt-e vagy sem a részemről, azt nehéz lenne megmondani. Gyanítom, hogy inkább az előbbi. :) 


Szóval az élmény-olvasásnak maximálisan eleget tettem, új kedvenceket is avattam, ráadásul remekül szórakoztam a teljesítés közben. Hát kell ennél több? Nem is maradt más hátra: a sikeres teljesítőknek jár a kalapemelés, a kitartó olvasóknak egy nagy hajrá - menni fog! ;)

(Képek forrása: 1, 2, 3, gif)

Hasonló bejegyzések

2 megjegyzés

  1. Gratula a teljesítéshez! Nekem most 3. éve van sikerszériám, előtte volt két rosszabb év, és ez rányomta bélyegét a vcs-kre is. A svédeken nem is csodálkozom! ;) És nagyon örülök, hogy szuper könyvekre leltél a vcs-sek közt, hogy ennyi jó olvasmány született a listáról!
    Nahát, az Állatkert a poggyászomban meglepő. Nem emlékszem már sokra, de valamikor olvastam, mondjuk akkor nagy GD szériában voltam. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, PuPi! :* Te is nagyon ügyes vagy ám! :) Nem csoda, én is picit veszítettem a lelkesedésemből, amikor nem jött össze. Hiába, a sikeres teljesítés igazi motivációs erő! :)

      Hát, őszintén én sem. :) Jövőre is beterveztem párat, na meg jó lenne új skandináv szerzővel is megismerkedni! :) Ez az idei lista szintén nagyon sikeres volt, néhány kötet a kedvencek között is helyet fog kapni. ;)

      Hmm, lehet, csak rossz passzban kezdtem neki a Durrell könyvnek. Nem tudom, miért nem tudtam végigolvasni, hátha később majd újra megjön hozzá a kedvem. :)

      Törlés