The Cosy Fall • Book Tag

november 11, 2020

Ugyan a november egy kicsit már a télhez áll közelebb, mintsem az őszhöz, nem tudtam ellenállni ennek a hangulatos kérdezz-feleleknek. Na meg utoljára nyáron volt ilyen típusú poszt a blogon, ráadásul már tavaly is kitöltöttem egy hasonlót, úgyhogy le sem tagadhatnám, hogy eléggé élvezem megírni őket. :) 

1. Melyik könyv emlékeztet mindig az őszre? 

Bármilyen meglepő, de ide az Együtt lehetnénket írnám. Szeptember végén olvastam el anno, és Gavalda simogató, édesbús története annyira magával ragadott, hogy azóta akaratlanul is ehhez az évszakhoz csatolom. Nem emlékszem, hogy mikor játszódik pontosan, viszont számomra pont azt az átmenetet képviseli, amit úgy szeretek: ahogy a napok lassacskán átcsúsznak a hűvöskés, sárguló leveles, avarban sétálós időszakba.

2. Melyik a kedvenc őszi borítód?


3. Mi a kedvenc innivalód olvasás közben? 

Elárulom, hogy se nem eszem, se nem iszom, miközben olvasok, mert úgy érzem, csak megtörné a hangulatot. Viszont ősszel sokkal több teát fogyasztok, úgyhogy egy jó kis almás-fahéjas vagy jázminos ízesítésűre nem tudnék nemet mondani! 

4. Késő este vagy inkább kora reggel szeretsz olvasni? 

Az esetek többségében este, az ágyikóban szeretek a legjobban, miközben a párom mellettem szuszog, vagy olvasgat. Időnként azonban előfordul, hogy nem tudok aludni, és a hajnali órákban az olvasás nyújt egyedül menedéket - a múlt nyáron többször is volt erre példa, amíg a családom többi tagja még javában az igazak álmát aludta. 

5. Mi a kedvenc kísérteties olvasmányod? 

Hmm, nem jut eszembe semmi konkrét. Igazság szerint nem jellemző rám, hogy ilyen címkéjű könyvet vegyek a kezembe, szóval ezt most passzolnám.

6. Mi számodra a legkényelmesebb olvasmány? 

Nyilván, ha a kedvenc szerzőm tollából származik, az mindenképp előnyt jelent, de szeretem a levél- vagy naplóregényeket, és a vicces, megható ifjúsági és romantikus történeteket is. Elég változó - inkább a stíluson és a cselekményvezetésen múlik, azt hiszem. 


7. Mi a kedvenc őszi rágcsálnivalód? 

Pisztácia, kesudió, mandula - lényegében mindenféle olajos mag. Ezeket nagyon szeretem. :)

8. Mi a kedvenc őszi gyertyád, amit égetsz olvasás közben? 

Kizárólag sötétedés után gyújtok gyertyát, nem kimondottan olvasáshoz. Most épp egy piros bogyós-, illetve egy vanília illatú teamécses szettem van itthon, úgyhogy ezeket szoktam felváltva égetni. Főleg az Ikeából válogatok, de nagyon szemezek a szója alapú, fakanócos változatokkal is. 

9. Amikor nem olvasol, mi a kedvenc őszi tevékenységed? 

Imádom járni az erdőt - fotózni, piknikezni, sétálni a lombkoronák alatt. Gombákat keresni, leveleket, terméseket gyűjteni, fahéjas csigát sütni, almás édességeket készíteni, krémlevest főzni... Lényegében mindenféle klisés dolgot, de valahogy ezektől válik olyan hívogatóvá és lélekmelengetővé az ősz. 

10. Mi van az őszi várólistádon? 

Hasonló bejegyzések

0 megjegyzés