Bolondos április

május 02, 2017

Nem emlékszem, hogy az utóbbi időben lett volna ilyen kelekótya, bolondos áprilisunk. Nekem a hirtelen jött tél tette fel az i-re a pontot, de nem hiányoztak a szeles, csontig hatoló hidegben didergős esték sem. Nagyon remélem, hogy a május már sokkal jobb időt fog hozni. :) Maga a hónap viszont ismét nagyon élményekben gazdag volt, szinte minden hétre jutott valami szuper program. :)

Könyvek és olvasás

Az előző havi olvasásaimat sikeresen feltornásztam, úgyhogy ebben a hónapban 4 olvasmány került terítékre. Ebből három (!) várólistacsökkentős is. :) Április elején fejeztem be az előző hónapban megkezdett Elefántsuttogót, amit nagyon megszerettem. Anthony csodás könyvet írt a megvadult elefántcsordáról. A végén kicsit el is érzékenyültem, amikor közeledett a búcsú ideje. Voltak benne kissé vontatott részek, ezeket egy picit untam, de összességében csodás, szívet melengető olvasmány. Az ember legszívesebben azonnal pakolna Afrikába, hogy maga fedezze fel a szavannák élővilágát. :) Utána az egyik tavaly beszerzett könyvemet olvastam el, a Parfüm titkos útjait. Egyszerűen imádtam, tökéletes választás volt! Romantikus, idilli, ráadásul Párizsban játszódó női lektűr. A parfümökről is rengeteget tanultam, most már sokkal magabiztosabban forgolódom az illatok világában. A hónap kedvence is ez a könyv lett. Fellelkesülve és izgatottan fogtam bele a soron következő történetbe, de sajnos az Én, Lívia csalódás lett. :( Számomra túlzottan papírízű maradt, nem éreztem benne semmilyen különlegességet. Ennek ellenére szeretném majd sorra keríteni a folytatást is, a Palatinus-domb lányait, mert állítólag a váltott szemszög jót tett a történetnek. Meglátjuk. :)

Végül két mesével zártam az áprilist. Az egyik egy régóta kinézett svéd történet, a Három barlang hegye, ami nagyon cuki volt :), a másik Nemes Nagy Ágnes meseregénye, az Aranyecset, ami sajnos nem nyerte el maradéktalanul a tetszésemet. A verses betéteket szerettem, a prózai részeket kevésbé. 
Örülök, hogy szépen haladok a listáimmal, olvasom az itthoni könyveimet, fogyasztom a vcs-s könyveket és az esetek többségében túlzottan nagy csalódás sem ér. Igyekszem ezen az úton haladni tovább. :)

A Könyvfesztiválos beszerzéseken túl nem vettem más könyvet, így is jó sokan várnak a polcon. Viszont a két frissen beszerzett szerzeményt igyekszem minél hamarabb sorra keríteni. A cél még az idei év. :)
❧ Sarah Addison Allen: A varázslat tava ❧
❧ Závada Pál: Harminchárom szlovák népmese ❧

Filmek 

Úgy tűnik, nem telhet el úgy egy hónap sem az utóbbi időben, hogy ne lessünk meg valamilyen friss filmet. Ezúttal a Menedékre esett a választásunk, főleg a húgom miatt. Ő különösen fogékony mostanában a világháborús témára, én pedig az állatokra, úgyhogy mindkettőnk részéről nagyon várós film volt. Ilyen megközelítésből még nem láttam megelevenedni a zsidó-világháború témát, így különösen megható lett a végeredmény. Anya és a húgom sírtak a végén, én csak elérzékenyültem, de kétség kívül készülni kell egy kisebb zsepi csomaggal. Az állatkert, az állatok szeretete és védelme abszolút közel áll hozzám, így kisebb sokként ért, amit a háborús pusztítás okozott. Valószínűleg nem fogom újranézni, ahhoz számomra túlságosan fájdalmas, de ha az ember lelkiekben felkészül, akkor sokat ad.

Nekem még nagy élmény volt Paddington mackó története, amit régóta terveztem megnézni, de most, a húsvét alkalmával, sikerült elcsípnem a tévében. Nagyon aranyos történet, igazi gyerekeknek való, izgalmakban és kalandokban bővelkedő film. Még a húgom is élvezte, pedig ő már rég kinőtt ebből a korból. :)

Programok 


Ahogy a beharangozóban is írtam, április igazán programokban gazdag hónap volt. Rögtön elsején, szombaton, Anyával és a húgommal felkerekedtünk és megmásztuk a Gellért-hegyet. Csodaszép, verőfényes idő volt, mesebeli panorámával és varázslatos fényekkel. Én teljesen odáig voltam, hogy végre készíthetek virágos-hidas képet a Szabadság-hídról, úgyhogy nem győztem kattintani. Ezt a napot örökre beírhatjuk az emlékeink közé. :) Rögtön a rákövetkező hétvégén, a betervezett Sakura ünnep helyett, családi Ikea napot tartottunk. Ennek eredményeképp kicsit átrendeztük a nappalit, ami sokkal tágasabb és kuckósabb lett. Szinte mindenki oda gyűlik össze a nap végén ejtőzni. :) A húsvétra idén is csatlakozott a barátom, így együtt tölthettünk pár napot. Másfél hónap után visszatértem a Mátrába, a nagyik különösen örültek nekem. :) Volt Bamba Marhás burgerezésünk Nitával, és persze a Könyvfesztiválon is kedvemre kibámészkodhattam magam. :) Végül a hétvégén meglestük a húgom jövendőbeli gimijét és ettünk egy jót egy szuper kis étteremben. Soha rosszabb áprilist! És még a blog is új ruhát kapott!

Májusban ismét vár rám egy bécsi kiruccanás, gőzerővel készülök a forgalmi vizsgára és reményeim szerint szép lassan minden kirakós a helyére kerül. A nyaram kifejezetten izgalmasnak ígérkezik, addig viszont sok elintéznivalóm van. Nem fogok továbbra sem unatkozni. :)

(Képek forrása: Pinterest, saját, port.hu)

Hasonló bejegyzések

10 megjegyzés

  1. Szuper árpilisod volt, nem állított meg a rossz idő sem, hogy jól érezd magad, és ez tök jó! :)
    A könyveid közül az Elefántsuttogó engem is érdekel! A Liviát továbbra is sajnálom, azt hittem jobban bejön majd neked is a mesélése. A Palatinusban tényleg jó ez a több szemszög. :)
    Ó, három vcs könyvet is letudtál?? Gratula! :)
    A Menedéket is meg szeretném majd nézni én is, és biztosan sírni fogok rajta. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igyekeztem nem a takaró alá bújni mindig, pedig gyakran az lett volna az egyszerűbb a nagy hideg miatt. :) Így viszont egy csomó klassz élményről maradtam volna le, úgyhogy abszolút nem bánom. :))

      Óh, az Elefántsuttogó tényleg szuper könyv, ajánlom neked is! Én is sajnálom, bíztam benne, hogy ha nem is kedvenc, de kellemes olvasmányként marad meg. :( Nem baj, hátha a Palatinusszal több szerencsém lesz. :)

      Bizony, bár főleg az alternatívról mazsoláztam, de az is számít! :) Köszönöm! :*

      A Menedékre akkor javaslom a százas zsepi csomagot, van benne pár sírós jelenet. :) Kíváncsi leszek, neked hogy fog tetszeni! :)

      Törlés
  2. A parfüm szóról nekem egyértelműen A parfüm című könyv jutott eszembe, és bár véres és pszichopata történetnek mondható,az amilyen részletességgel leírja az illatanyagok készítését engem is lenyűgözött. Az olvasása után pár hétig úgy járkáltam,mint egy mester. Olvastad? :)

    A május már itt van,mikor ezt írom,szóval igen,jobb idő lett szerencsére. :)

    Jól hangzanak a programjaid és a terveid is. Remélem,minden sikerül,amit szeretnél..és magamnak is azt remélem. Mindig mikor olvasom egy bejegyzésed,az jut eszembe,hogy milyen jó lehet így rendszerezni az életed. én is szoktam,de nem ennyire szépen és ilyenkor mindig sajnálom ezt. De úgy egy héttel ezelőtt elkezdtem egy francia naplót. Igaz,hogy naponta csak olyan három mondatot írok bele,de így szeretném elérni,hogy fejlődjek a véletlenszerű témák tárgyalásában a nyelven. A fordítóversenyen nyert füzetbe írom,tökéletes kis hely neki. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na, az az a könyv, ami kimaradt eddig. A fülszövegét elolvasva teljesen elborzasztott, úgyhogy eddig nem mertem próbálkozni vele. Lehet, ha egyszer felvértezem magam, elolvasom, de egyelőre maradok az általam olvasott parfümösnél. :) De az általam olvasott tényleg szuper, szerintem neked is tetszene. :)

      Hála az égnek, épp ideje volt! :)

      Köszönöm! :) Amióta blogolok, csak azóta vezetem így rendszeresen, előtte nem volt jellemző. :) De alapvetően szeretem részekre tagolni az életem, mert így jobban átlátom, mit kell tennem, hol tartok éppen a tennivalókban. :) Ez viszont egy nagyon klassz ötlet! És annak is örülök, hogy ilyen eredményesen szerepeltél a versenyen, gratulálok hozzá! :))

      Törlés
    2. Még akkor figyeltem fel rá,mikor 2014-ben mentünk Párizsba,és míg én a tájban gyönyörködtem a repülőn,addig Bogi azt olvasta... Na idén jutottam el az olvasásáig és nem bántam meg. El tudok vonatkoztatni a szörnyűségektől,mert tudom,hogy csak meg van írva. (Tudom,hogy a valóságban is vannak rossz dolgok,de ilyenkor nem lehet erre gondolni.)

      Nem az enyém volt,de én is nagyon szeretem :) Próbálkozom továbbmenni a "J'ai mangé"-nál és mindig más fajta mondatokat írni. :)
      Köszönöm! :)

      Törlés
    3. Na, ha te is kibírtad a sok rettenetet, akkor lehet, én is teszek vele egy próbát. :) Még nem most, majd ha késznek érzem magam hozzá. Óh, és épp Párizsba mentetek, szuper! :)

      ;) Csak így tovább, ilyen lendületesen, ilyen lelkesen! Hidd el, meglesz az eredménye! :)

      Törlés
    4. Elég jól el tudok vonatkoztatni,ha szeretnék. Ezt mindig is szerettem magamban. Igen,találó volt,bár akkor még nem tudtam,mi fán terem benne a dió. :) Bogi viszont akkor már nem először olvasta. :)

      :D

      Törlés
    5. Ügyesen összehozta, hogy Párizsban járt fizikailag és a könyv lapjain is. :)

      Szerencsére én is, hiszen a skandináv krimik sem lányregények, mégis élvezem őket. :) Azt hiszem, egy idő után "hozzászokik" valamennyire az ember és már nem retten meg annyira. Mondjuk én könyvben eleve jobban bírom az ilyen részeket, filmen képtelen vagyok rá... Ott még működik a "szemeltakarós" módszer. :)

      Törlés
    6. Tényleg,erre nem is gondoltam. :)

      Az mindig,minden körülmények között működik :D Szerintem nincs olyan,hogy ne lehetne bevetni.

      Törlés