Pages

június 02, 2017

Napsütéses május

Erre a hónapra nem tudok semmilyen különleges jelzőt aggatni, pedig ezúttal is bőven akadt tennivalóm. Leginkább személyes fronton alakulnak a dolgok, ott rendesen pörögnek az események. Szerencsére a jó idő maradt, mi több, megérkezett a nyár is, szinte viharos sebességgel. A hőséget nem annyira szeretem, legfeljebb vízpart közelében, úgyhogy remélem, a 40 fokos kánikula várat még magára. :) 

Könyvek és olvasás 

Hosszú ideje ez az első nullás hónapom könyvbeszerzés terén. A Könyvfesztivál óta nem is bűnöztem, de azért a Könyvhétre mindenképp kilátogatok. :) Bár most is visszafogott vásárló leszek, egy-két kincset azért szeretnék magammal hozni.

Az olvasással is kicsit hadilábon álltam, májusban valahogy lassabban csúsztak a könyvek. Szám szerint 3 került sorra. Kezdtem a Blackmoore-ral, amit még április végén kezdtem el, pedig nagyon szeretni való, romantikus kis történet volt. :) A hangulata csodás, hallottam magam körül az óceán zúgó-morajló hullámait, együtt izgultam Kate-tel, és szurkoltam, hogy boldogan végződjön a meséje. Ezután Neil Gaiman Északi mitológiáját választottam, amit nagyon-nagyon élveztem! Végre a skandináv mitológiában is otthonosabban mozgok, jobban megismerhettem Asgard lakóit, történeteiket, hőstetteiket. Élvezet volt ebben a világban barangolni, kicsit sajnáltam is, hogy ilyen nyúlfarknyira sikerült. Végül folytattam az egyik kedvenc skandináv krimimet, a Fjällbacka sorozatot. Ezúttal az ötödik rész következett, az Eltitkolt életek, ami ugyan eleinte lassan akart beindulni, de a közepére újra felvette a jól ismert fordulatszámot és ezerrel pörögtek az események a végkifejletig. 

Júniusra is beütemeztem már jó néhány könyvet, amit szeretnék elolvasni, de listát nem írok. Igyekszem rugalmas lenni, mert sokszor a kedvem szabja meg, mit emelek le a polcról. :)

Filmek 

Ebben a hónapban is picit jobban esett a filmnézés, úgyhogy több kedvencemet újra is néztem, de újakkal is igyekeztem bővíteni a listám. Végre megejtettük az új Star Warst, a Rouge One-t, de szerintem borzalmasan lassú és unalmas epizód lett. A 7. részen végig izgultam és annyira lelkesedtem, mint egy kisgyerek, de ez a rész valahogy nem hozta elő ezt a lázas kíváncsiságot. Kár érte... Régóta terveztem, de most végre megnéztem a Mielőtt megismertelek c. filmet is. Szívfacsaró történet, nem lehet könnyek nélkül kibírni. Bár nem sírtam rajta annyira, mint amire számítottam, azért így is meghatódtam és a szívem szakadt meg a végén.

Sorozatoknál befejeződött az egyik kedvencem, a Jane the Virgin, ami ismét csak októberben folytatódik... Nyárra viszont megérkezett a másik favoritom, az Egynyári kaland. Tudom, hogy tinglitangli és főleg tiniknek szól, de nem tehetek róla, egyszerűen rajongok érte!! Minden szombaton izgatottan várjuk a fejleményeket a húgommal. :) Ez az egyik közös programunk, mivel tavaly, a vizsgaidőszakban, ő mutatta meg és rögtön le is daráltuk a felét, annyira megtetszett nekem is. Azóta várom a folytatást és be kell valljam, eddig egyáltalán nem okozott csalódást. :)

Programok 


A hónap első fele nagyjából a folyamatos vezetési órákkal, illetve különféle ügyintézésekkel telt. Útlevél készítés, utasbiztosítás és egyéb finomságok... A pakolással, illetve szanálással is egész jól állok, úgyhogy ez a része is szépen halad a maga medrében. 
Május 12-én ismét kiruccantam egy hétvégére Bécsbe, ami ezúttal is nagyon emlékezetes kirándulásra sikerült. Nagyon megszerettem ezt a várost, szinte mindig új arcát mutatja. :) Kiruccantam egy kicsit Pestre is, találkoztam rég nem látott emberekkel, adtam el könyvet, úgyhogy igazán sikeres napot zártam. :) 
Sajnos a forgalmi vizsgám nem sikerült, úgyhogy az kicsit taccsra tett, de kárpótol, hogy a jövő héten újra nekimehetek és ezúttal nem akarok kudarcot vallani. A parkoláson úsztam el, ez a gyenge pontom, úgy tűnik. :( De ahogy másokkal beszélgettem, úgy alapvetően nekünk, nőknek, ez a gyenge pontunk. Így egy fokkal kevésbé érzem magam elveszettnek. :) 


Június már most óriási izgalmakat tartogat. Jön a Könyvhét, ami már önmagában szuper programnak ígérkezik. Sajnos most csak egy napra tudok kilátogatni, de így is rendesen körbenézek és magammal hozok egy-két szerzeményt. A Pünkösd utáni hétvégét Sopronban töltjük, ahova egy kedves barátunk invitált. Én ráadásul még sosem jártam ott, de már régóta terveztem. :) 12-én érkezik az unokahúgom és a sógornőm, úgyhogy még pár napig babázhatok, de aztán... Aztán nyílik életem egy új fejezete. Rettentő kíváncsi, lelkes és izgatott vagyok emiatt. Szinte hihetetlen, hogy a kapuban állok, hogy mindjárt elérkezik a napja. Június közepén ugyanis szedem a cókmókom és arrébb költözök, egész pontosan 2000 km-rel arrébb. Vár rám a mesés Svédország és a több, mint két és fél éve várt összeköltözés. :) 

Azt hiszem, ez a hónap legnagyobb durranása, de onnan is rendszeresen jelentkezem majd. Tervezem, hogy nyitok egy külön oldalt, ahol csak a svéd élményeimet osztom meg, a mindennapokat, recepteket, szokásokat, nagyjából mindent. :) És még nem is írtam, de a július sem lesz kutyafüle... Az én drágám ugyanis szervezett nekem egy meglepetés utat, nem máshova, hanem egyenesen Párizsba!!! Azonfelül pedig egy hónapot Potsdamban töltünk, mivel a barátom az ottani egyetemen fog dolgozni egy nyári suli keretében. Én pedig elkísérem. :) Nem fogok unatkozni, ezt már most látom, de őszintén szólva, igyekszem minden pillanatát kiélvezni a nyárnak. Fel szeretnék töltődni, mire beindul a kinti életem és én is belépek a dolgozó felnőttek világába. 

(Képek forrása: Pinterest, saját)

4 megjegyzés:

  1. Hűűű, micsoda fejlemények, nagyon örülök neked és az utazásnak, költözésnek, remélem minden álmod valóra válik, és szuper lesz az új élet!! Minden elképzelhető jót kívánok neked, és sok sikert a munkakereséshez, de előtte még jó töltődést! :)
    A forgalmi vizsga nekem se sikerült elsőre. Ezen ne csüggedj, túl leszel rajta, és utána már nem lesz benned az az izgalom, és jó sofőrré válsz. :)
    Ebben a hónapban én is amúgy csak három könyvet olvastam, de majd júniusban belendülök. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen, Pupi! :* :)) Igyekszem nagyon kiélvezni a nyár minden pillanatát, az utazásokat, a költözést. :) A munka is kezd alakulni, de még nem szeretném elkiabálni... :)

      Pont ma voltam vezetni először a vizsga után, és kicsit féltem, hogy sokat felejtettem-e azóta, de szerencsére nem. :) Minden előjött, sőt, szerintem most vezettem a legjobban, még az oktatóm is azt mondta, hogy így kell majd a vizsgán is. :) Sajnos nekem nagyon rosszat tesz a vizsga szituáció, hihetetlen mélyrepülést vagyok képes produkálni. :( De bízom benne, hogy egy tapasztalattal felvértezve már könnyebben veszem az akadályokat. :) Remélem, hogy tényleg így lesz, ahogy írod! :)

      Szerintem időnként beesnek ilyen hónapok, amikor más a fontossági sorrend, esetleg neked se esik annyira jól az olvasás, úgyhogy tökéletesen megértem. :) Júniusban én is turbózni szeretnék. :)

      Törlés
  2. Nagyon izgalmas hónap volt neked a május, de hát igen, a java csak most következik! Tudod, hogy nagyon szurkolok neked, hogy minden szuperül alakuljon. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az biztos. :) Tudom, persze, hogy tudom! :* És köszönöm!! :) :*

      Törlés