Könyvfesztiválra készülődve

április 06, 2017

Április utolsó előtti hétvégéjén ismét tobzódhatnak a könyvmolyok a Millenáris Parkban. Hiszen ha április, akkor Könyvfesztiváááál! Nem tudom, ki hogy van vele, de én picit jobban szeretem, mint a Könyvhetet. Egyrészt azért, mert a tömeg jobban oszlik szét, nem érzem annyira beszorítva magam, másrészt ha jó idő van, elég leteríteni valamit a fűbe és nagyokat lehet beszélgetni a napsütésben, ráadásul a szabadtéri programokhoz is jóval több a hely és a zöld terület, mint a város közepén, a Vörösmarty téren. Ettől függetlenül rajongok a Könyvhétért is, de a szívem mégis a Könyvfesztivál felé húz... Ki érti ezt? :) 

Mivel az év nagy részében eddig az antikváriumok kínálataiból válogattam, viszonylag kevés új könyvet vettem. A közelgő hétvégéig mindenképp szeretnék minél több saját könyvet elolvasni és már most töröm a fejem, hová is férnének el az új szerzemények. A polcom már jó ideje fullon van, szóval komoly logisztika, mit hová tegyek, de tuti ezt is megoldom. :) Nem fogok kísértésbe esni és ész nélkül vásárolni, az az idő lejárt. Most kinéztem néhány könyvet, ezek közül van, amelyiket nagyon szeretném, és még ott vannak az akciós ládák, amikben mindig rejtőzik egy-két kincs. Szóval biztos nem maradok új könyv nélkül!

Amiket kinéztem és nagyon érdekelnek 

1. Sarah Addison Allen: A varázslat tava
A Könyvmolyképző Kiadó végre valahára kiadja a soron következő SAA kötetet, úgyhogy ő feltétlenül jön velem. Nekem eddig mindegyik könyve maga volt a varázslat, és nem tudnék olyat mondani, amit ne szerettem volna. Az összes kötetét nagy becsben őrzöm, nem lesz ez másképp az újjal sem. :) A borítója is mesés, nagyon tetszik! 

2. J. K. Rowling: Legendás állatok és megfigyelésük - Az eredeti forgatókönyv 
Mivel már a film is teljesen elbűvölt, nagy örömmel láttam, hogy az Animus Kiadó is mozgósította magát: a Könyvfesztiválra megjelentetik a Legendás lények és megfigyelésük forgatókönyvét is! A borítója állítólag arany-és ezüst színekben pompázik, és az Animus, véleményem szerint, roppant igényes kiadó. Nem adnak ki félkész munkát a kezükből. Remélem, hogy ez a szépség is jöhet velem, igyekszem majd úgy kalkulálni. :)

3. Tittel Kinga: Mesélő Budapest 
Bár nem friss könyv, már tavaly megjelent, mégis nemrég bukkantam rá. Nem is emlékszem, hol olvashattam róla, de rögtön megtetszett és rögvest kívánságlistára is pakoltam. Szerintem ő majd később csatlakozik a beszerzendők közé, mert elég borsos az ára, még akcióval is, de hátha sikerül Anyát megfűznöm, és akkor lehet egy családi példány belőle. :) Mindenesetre az a gyanúm, a könyv elolvasása után egész más szemmel nézek majd a fővárosra és minden utcasarokról valami izgalmas érdekesség derül ki! :) Mindenképp bele szeretnék lapozni, csak hogy lássam, hogyan is épül fel, mi a tematika, milyen képeket rejt és hogy is néz ki az a kalauz galamb. :)

Amik szintén érdekelnek, de nem biztos, hogy velem jönnek

Nagyjából ezek érdekelnek a leginkább, de még itt van néhány könyv, ami esetleg számításba jöhet. És akkor még mindig nem beszéltünk az akciós ládákról, a leértékelt könyvekről... Az Animus-nál rendszeresen lecsapok a 2x500-as ajánlatra, de tavaly az Athaneumnál bukkantam rá egy várólistás könyvemre, aminek nagyon örültem. :) Szóval ezek sincsenek kőbe vésve, inkább csak afféle kívánságok. 

A Könyvfesztivál honlapjára már felkerült a program, a dedikálók listája és még sok más érdekesség: http://www.konyvfesztival.com/2017/kiallitoknak/index_magyar.html

Ui.: Én is elcsábultam az új blogsablonok láttán, így maradt a letisztult vonal, de mégis kicsit más. :) Remélem, nektek is legalább annyira tetszik, mint nekem!

(Képek forrása: moly.hu)

Hasonló bejegyzések

10 megjegyzés

  1. Jó a sablon, tetszik! :) Én nem váltottam, de én utoljára is blogszolgáltatót váltottam előbb, mint sablont. :D
    Jó a terv, valami majd még úgyis beficcen mellé. :D Én a pszichós könyvek közt szeretnék turkálni, minden évben veszek még párat, meg néha Maigret könyvet is, a régi Parkosok közül, ezek rendszerint vannak 500-ért. De nem akarok én se ész nélkül halmozni. Annyi évi feszti és könyvheti könyvem van, amiket még nem olvastam el...
    Még nem tudom mikor megyek, de remélem összefutunk! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! :) Örülök, ha tetszik! :) Az az igazság, hogy nem volt könnyű döntés, kísérleteztem, mire kitaláltam, melyik is tetszik a legjobban, de ezt sikerült a leginkább magamra szabnom. :) És azt is szeretem benne, hogy nem csicsás, olyan szép és letisztult. :)

      Naná, úgysem tudok mindent kivédeni. :D Tudom, a pszichósokat mindig kibányászod. :)) Meg a Maigret-eket is. :D Én is az ész nélküli vásárlást akarom elkerülni, úgyhogy húzok majd egy limitet pénzben is, meg könyv számban is. Csak azt szeretném megvenni, amit tutira elolvasok még a nem túl távoli jövőben. :)

      Én is remélem! :)) Elvileg szombaton megyünk, az a fix Fesztes napom, szóval ha te is szombaton mész, akkor esélyes, hogy egymásba botlunk. :))

      Törlés
    2. Én is az eszetlen vásárlást szeretném elkerülni, ugyanakkor mivel kevés könyvet szereztem be idén eddig (5 db csak, abból is 2 reci), simán, lelkiismeretfurdalás nélkül elcsábulhatok 1-2 nem betervezett kincsre. :) Evés közben jön meg az étvágy... :D De majd írok azért egy lista-félét, hogy mit szeretnék venni, megnézni, aztán eldöntöm. A többi meg joker. :D Csak ne legyen torony. ;)

      Szombaton szerintem én is megyek, asszem akkor dedikál Pamuk ♥

      Törlés
    3. Óh, ennyi idei beszerzés után teljesen megérdemled, hogy kicsit kirúgj a hámból! :) ;) A be nem tervezettek szerintem nálam is játszanak... Kíváncsi vagyok, miket hoznak ki, mert az akciós ládákból mindig bukkant elő valami. :) Ha egy kisebb erőd lesz a végeredmény, már jó is vagy! :)

      :)) Akkor szinte biztos, hogy összefutunk! :)

      Törlés
  2. Pont nemrég mondta anya,hogy lesz Könyvhét a Vörösmarty téren,de nem hiszem,hogy kimegyünk,mert így is rengeteg (szó szerint!) könyv van,amit még nem olvastam,de vár rá. Még annyira nem is vonz,inkább akkor sétálok anyuval egyet és beszélgetnünk,mert ezt most már csak akkor tudjuk megtenni-Hanga születése óta először-,mikor Norbi vigyáz a lányára hétvégén. :)

    A sablon nagyon kifinomult,illik hozzád! :) Vidám és elragadó,mint a személyiséged,szerintem telitalálat,és nem árt a frissesség. :) Pláne,hogy jön a tavasz és ebben a zord időben az oldaladra látogatni csupa feltöltődés. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen-igen, júniusban szokott lenni a Könyvhét. :) A másik nagy könyvmoly esemény, amire általában ki szoktam menni. Idén valószínűleg nem jön össze, de sebaj, a Könyvfeszt sikerült. :) Én is csak egyetemista koromban kezdtem el járni könyves rendezvényekre, azelőtt nem igazán. Szóval egyáltalán nem baj, ha nem erőlteted, majd később, ha megjön a kedved, kimész és megnézed. :) Általában nagy a tömeg, ez is egyénfüggő, ki mennyire bírja, de az esetek többségében szuper a hangulat, nagyon jó a kínálat, és a sok a már nem kapható kincs, amire ott bukkansz. :) A séta is jól fog esni, főleg, ha már visszajön a tavasz!

      Óh, de kedves szavak megint, köszönöm! <3 Egyébként ha hiszed, ha nem, de Kati néni épp ezekkel a szavakkal írt le engem anno a mentori értékelésében. Összebeszéltetek? :)) Ennyire nem láthattok egyformán! A sablon nekem is tetszik, kellett már egy kis megújulás. :) És hát a tavasz... A kedvenc évszakom. :) (bár most épp haragszom az áprilisra, hóról és hidegről nem volt szó!!)

      Törlés
  3. Igen,igen,mindennek meg van az ideje. :) Most,mikor írok a tanulásnak lenne,de mindenképpen válaszolni szerettem volna.. Ne mond el a szüleimnek! ;)
    Szeretem,ha valami nagyon hangulatos,szerintem majd sort kerítek rá,hogy megnézzem. Bár még nem annyira vonzanak a régiségek,a pörgés és a komolyság mellett inkább a könnyen olvasható szórakozást keresem mostanában. Persze van pár kivétel... :D

    Biztosítalak,hogy egyáltalán nem beszéltünk össze és nem is olvastam az értékelésedet,szóval de. Mindketten ennyire egyformán látunk,mert ilyen vagy és kész. :) Igen,az április kicsit furcsa fordulatot vett,de ahogy hallom,jön a jó idő,szóval készíthetjük a szoknyákat. :)
    És frissülésről szólva épp ma kaptam rózsaszín szilikontokot a telefonomra..még kicsit furcsa,ha ránézek,mert nem lenne alapból az én stílusom,de anyu szavaival élve: "Nem lehet mindig csak a sötét paszteleket hordani,színesedni kell." :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hallgatok, ígérem. :)

      Hihetetlenek vagytok, de komolyan! :) A rózsaszín különben az egyik kedvenc színem felnőtt korom óta. Bár inkább a szép, pasztell árnyalatért rajongok igazán, nem a harsány, bugyi rózsaszínért. Szerintem jót tesznek ezek az apró dolgok, kicsit megváltoztatják az ember kedvét, jobbá teszik a hangulatát. :)

      Törlés
    2. Ez így igaz,ebben egyetértek. :) És most igyekszem is megragadni az ilyen pici dolgokat,mert ugye a nagy folyamatokhoz idő kell..

      Törlés
    3. Kitartás mindenhez, ami előtted áll!! :)

      Törlés