Miamona's Reading Challenge 2017

február 05, 2017

Miamona immáron harmadik éve indítja útnak sajátos tematikájú, olvasós kihívását. Azt szeretem benne, hogy mindig szabadon átszabható, könnyen teljesíthető, mert a kategóriákkal több könyvet is lefedhetek, nem mellesleg mindig remekül szórakozom, miközben teljesítem. :) Természetesen idén is részt veszek rajta, de ezúttal picit módosítottam az alaplistán. Kicsit azért is, hogy több itthoni olvasatlanomat kipipálhassam, másrészt ezek a könyvek már egy ideje nagyon érdekelnek, és régóta várnak már olvasásra. 

Szerintem nem vagyok egyedül azzal a kijelentéssel, hogy már nagyon vártam, hogy végre nekifoghassak! Bizonyos pontokat meghagytam, ezeket majd külön jelzem (félkövéren szedve). 

1. Velencei álom - egy történet, ami Velencében játszódik (részben vagy egészben)


Erre több ötletem is van, de elsősorban a Fiorato könyv érdekel a leginkább. A molyos címkék alapján a Tedd meg magadért egy része is ott játszódik, és már az írónő előző könyve is nagyon jó női lektűr volt, szóval bekerült a kalapba. :)

2. Én kis kertet kerteltem - egy történet, aminek a borítóján, címében vagy középpontjában egy kert van

Már a Padlásszoba kis hercegnője is kellemes meglepetés volt, úgyhogy a Titkos kert is felkerült a radaromra. A Waverley-kertet igaz, már olvastam, ennek ellenére bármikor szívesen újraolvasnám. Az egyik kedvenc mágikus-realista könyvem. :)

3. Az isteni Backman - olvassunk tőle, mert kell ő nekünk :)


Azt hiszem, ezt nem kell kommentálnom. :) 

4. Mese, mese, mátka 


Nem tudok elég mesét olvasni, megunhatatlanok. Mindig egy csipetnyi gyerekkort csempésznek az életembe. :)

5. Versben mondom el - egy verseskötet bármilyen nemzetiségű szerzőtől, bármilyen nyelven


Az új Varró Danit szemeltem ki ide, de van Nádasdy Ádám kötetem is. Szeretem a verseket, szívesen merülök el egy-egy szép sorban, költői képben. 

6. Te, ott a polcon, ide veled! - lépjünk oda a polchoz, és olvassunk el legalább egyet azok közül, amit már egy ideje beszereztünk, de eddig csak szemezgettünk vele


Több ilyen könyvem is van, gyakorlatilag az egész VCS polcomat ide linkelhetném. :)

7. Hát te ki vagy? - olvassunk olyan íróktól, akiktől eddig még soha


Austen, Dickens, Haruki... Néhány szerzőt már felsoroltam, akiktől szívesen olvasnék, választék van bőven.

8. Levelekbe szőve - egy levélregény


Eddig mindegyik levélregény óriási élmény volt, nagyon a szívemhez nőtt ez a műfaj. Idén is szeretném bővíteni a sort, ehhez pedig már több kiszemeltem is van. :)

9. Skandináv szerelem - egy könyv olyan skandináv szerzőtől, akitől még sosem olvastam


Van egy pár, és belőlük sosem elég!

10. Tavasz van, gyönyörű - egy tavaszi hangulatú, virágos borítójú könyv


Mert én magam is tavaszi lány vagyok, a kedvenc évszakom és rajongok a szép borítókért. Nincs több indokom. :)

10+1. Happy end - egy romantikus történet


A romantika függő énemnek időnként szüksége van egy jóféle szerelemes történetre... Valahogy szebb lesz a világ is tőle. :)

Ha nektek is megtetszett, jelentkezzetek! :) 

Hasonló bejegyzések

4 megjegyzés

  1. HajráÁáÁáÁáÁáÁá! :)))) Mennyi finom falat! Ha "csak" ennyit olvasol, már jó évnek nézel elébe könyvügyileg! :) Köszi a lelkesedést! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Vaagy könyvrá? :)) Köszönöm, szerintem gond nélkül menni fog, ahogy az előző kettő is. :) Szerintem is szuper kis olvasmányok várnak rám, úgyhogy nagyon kíváncsi vagyok, hány kedvencet fogok avatni. :)
      Igazán nincs mit, ez az egyik kedvenc kihívásom, amióta megálmodtad! :) Úgyhogy bízom benne, hogy minden évben meghirdeted majd! :)

      Törlés
  2. Tetszik a velencei álom kategória. :) A muránói üvegfúvót nagyon imádtam, remélem neked is tetszeni fog! :) A levélregény is jó ötlet! Én valamiért azt hittem lesz az idei MRC-ben az is. :) A Krumplihéjpite nekem idén vcs-s!
    Hmm, na, tök jó, hogy a Mi lett hova? verseskötetet betetted ide, ötletet adtál nekem egy nehéz kategóriához. Már ha megtartom. Nekem a verses az, ami nagyon kilóg.

    VálaszTörlés
  3. Óh, örülök neki! :) Szabadon rabolható ám. ;) Én is remélem, hogy tetszeni fog, a Siena lánya nagy élmény volt tavaly és kedvenc is lett. :)
    A Krumplihéjra eddig mindenki annyi szépet és jót írt, hogy már nagyon-nagyon kíváncsi lettem rá! Alig várom, hogy belekezdjek. :) Szerintem neked is tetszeni fog. :) A levélregények meg tényleg nagy szívcsücsök műfaj, úgyhogy kreáltam magamnak egy ilyen kategóriát. :)
    Szuper, nálam VD tuti befutó! A másik inkább csak ötletadás, meg magamat is ösztönzöm, hogy apasszam az itthoni olvasatlanokat. :)
    A verses tényleg nehezebb dió, bár Varró Daninál még ez sem hátrány. :) Szerintem vele nem lehet mellélőni. :)

    VálaszTörlés