A színpompás február

február 28, 2017

Bár a cím megtévesztő lehet, hiszen még nincs itt a tavasz, számomra ez a február igazán eseménydúsra sikerült. Bővelkedett különféle programokban, eseményekben, felejthetetlen pillanatokban. Hihetetlen, hogy ilyen hamar véget ért, de bevallom, én sem táplálok túlzottan gyengéd érzelmeket az utolsó téli hónap iránt, úgyhogy a magam részéről epedve várom már a tavaszt!

Könyvek és olvasás 

Az előző hónaphoz képest az olvasás kissé háttérbe szorult a mozgalmas hétvégéimnek köszönhetően, de ezt most egyáltalán nem bánom. :) 5 könyvet olvastam el, amik javarészt mesék. A saját kihívásom teljesítése miatt alaposan bele kellett húznom az északi mesékbe, úgyhogy nekiveselkedtem a lapp gyűjteménynek, az Öregasszony a Holdon címűnek, ami különleges hangulatának hála, egészen elvarázsolt az északi tájak, az északi emberek közé. Nagyon élveztem a soron következő Camilla kötetet is, ezúttal A kőfejtőt kerítettem sorra, de már izgatottan várom a folytatást. A hónap csalódása Colette Rossant: Sárgabarackok a Níluson c. könyve, ami ígéretesen indult, majd szép lassan unalomba fulladt. Egy általam még nem olvasott Benedek Elek mesekönyvvel  (Az aranyalmafa) zártam a februárt, úgyhogy őt és A kőfejtőt jelölném a hónap kedvence címre. Fej-fej mellett, mégis más műfaj a kettő. 

A beszerzések terén itt sem fogtam vissza magam, de a "zsákmány" jelentős része ajándék. :) Én magam mindössze három könyvre csábultam el, ebből a Békavári uraságot két példányban is a magaménak tudhatom. 
❅ Tracy Chevalier: A hölgy és az egyszarvú ❅
❅ Tracy Chevalier: Leány gyöngy fülbevalóval ❅
❅ Kenneth Grahame: The Wind in the Willows ❅
❅ Helen Davies – Csépány Zsuzsa: Kezdők svéd nyelvkönyve ❅
❅ Kenneth Grahame: Békavári uraság és barátai ❅
❅ Colm Tóibín: Brooklyn ❅
❅ Joy Adamson: Oroszlánhűség ❅
❅ Nicolas Barreau: Egy este Párizsban ❅
❅ Neil Gaiman: Északi mitológia ❅


A két Tracy Chevalier szintén antikos szerzemény, a "fizess könyvvel" való akciónak hála nullás. A Békavári uraságot először angolul szereztem be, ráadásul még plusz kedvezményt is kaptam a Pázmányos diákomra :), Anyától pedig megkaptam a svéd nyelvkönyvet, amivel márciusban tervezek ismerkedni. Egy kedves molytól vettem meg magyarul is a békásat, úgyhogy most már teljes a boldogság. :) A Brooklyn a szüleimtől kapott diplomaosztós ajándék, amire már régóta fájt a fogam. Márciusban tuti sorra kerül! Az Oroszlánhűség kedvezményes antikos példány, a februári akcióban egy szuper, 35%-os kedvezményt forgattam ki rá. Az új Barreau a Drágától, az Északi mitológia pedig a szüleitől, azaz diplomaosztós ajándékok - II. felvonás. (Plusz nasik és diplomás plüss bagoly!) Esküszöm olyan, mintha szülinapom lett volna, igazi könyvesős hónapom volt. :)

Filmek

Nem sok filmre jutott időm, de jó kis popcorn mozi volt az új Amerika kapitány rész, illetve az Idegpálya is. Befejeztük a BBC-s Sherlockot is, de számomra óriási mélyrepülés volt a negyedik évad. Teljes szembeköpése az izgalmas, érdekfeszítő és zseniális első évadnak. Nagy-nagy kár érte, pedig a színészeket még mindig nagyon bírom. Főleg a cuki Martin Freeman-t, nálam ő a favorit. :)

Programok

Unatkozásról szó sem volt, minden hétvégére jutott valami. :) Az első hétvégén a barátom látogatott el hozzám, a következő hétvégén én mentem ki hozzá, Bécsbe, ahol ismét egy csodás hétvégét töltöttünk el együtt. :) 18-án diplomaosztó és közös ebéd, ünneplés, tortázás, majd egy felhős, ámde pihenős hétvége a Mátrában. A hétköznapokon a Kresz teszteket oldogattam serényen, és nagy örömmel jelenthetem, hogy sikerült, márciusban pedig kezdetét veszi a következő szakasz: a vezetés! Nem mondom, hogy nincs bennem félelem, hogy milyen lesz, de egyelőre még mindig a kíváncsiság és az izgatottság dominál. Remélem ez a lelkesedés ki is tart a tanfolyam végéig. :) Baráti találkák és pesti shopping délutánok is helyet kaptak, úgyhogy tényleg nagyon sokszínűnek mondhatom az idei februárt.

Más

Nikkincs és Dóri, továbbá Kata posztjai engem is arra sarkalltak, hogy még tudatosabb legyek, úgyhogy a márciusi terveim között szerepel az, hogy alaposan átnézzem az itthoni dobozaimat, ruhákat, könyveket, csecsebecséket és kiszanáljam azokat, amikre már semmi szükségem. Ennek örömére már négy könyvet el is adtam! Szerencsére nem vagyok az a túlzottan halmozós típus, de azért épp itt az ideje egy tavaszi nagytakarításnak és válogatásnak. A lelkemnek is jót fog tenni, ha nem halmozódik annyi minden a szekrényemben, ráadásul a könyvespolcomon is szabadul fel hely, ami szintén nem utolsó szempont. Úgy tervezem, hogy a továbbiakban is megmaradok a tudatos vásárlásnál, azaz csak olyat és csak annyit venni, amennyit el is tudok olvasni. Már négy éve mérsékelt fogyasztó vagyok, és rendszeresen olvasok könyvtárból, illetve e-könyveket is. Csak így lehet kordában tartani a könyvvásárlási lázat, mert diák pénztárcával egyelőre nem csaphatok könyves bacchanáliákat. :) Ráadásul nem is az a célom, hogy halmozzam magam körül a tárgyakat, hanem inkább élményeket szeretnék gyűjteni. Világot járni, utazni, új helyeket felfedezni! Inkább erre szeretnék félre tenni a későbbiekben egy ötszázadik könyv helyett. :) 

És hogy mit hoz a március? Rettentően várom már, főleg azért, mert holnap éjszaka már Nürnbergben alszom a bátyáméknál, és újra kicsit világot látok. :) Nem mellesleg végre élőben is megfoghatom Őaranyosságát is, ez pedig külön öröm! Ezen felül szülinapozom, a híres-hírhedt huszonötödiket, és végre vezetni fogok! Szerintem szuper hónapnak nézek elébe! Ráadásul napról napra melegszik az idő, fényesebbek a reggelek és csicseregnek a madárkák. Hát mi ez, ha nem a tavasz reményteljes ígérete? :)

(Képek forrása: Pinterest, saját)

Hasonló bejegyzések

8 megjegyzés

  1. Gratulálok a KRESZ vizsgához! A vezetéstől ne félj, legalábbis a tanulástól semmiképp, jó lesz! :) Mi mostanában tervezünk autót venni úgy, hogy a pasim 10 éve, a jogsija óta, én meg 5 éve nem vezettem, és akkor sem voltam valami pro, hát kíváncsi vagyok. :D

    Remélem, írsz majd Nürnbergről is, mostanában folyton dobálja nekem a hirdetéseket valamelyik légitársaság, kíváncsi lennék, milyen hely.

    Boldog szülihónapot! :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen! :) Szerintem is izgalmas ez az egész, úgyhogy egyelőre nem félek még (annyira :D). Óh, ez jó ötlet, bizonyos szempontból könnyebb lesz az életetek. :) A barátom is másfél éve vett egy Opel Corsát odakint, és annyival gyorsabban ér haza a munkából! Azóta nem is igazán szereti a tömegközlekedést. :)
      Szerintem simán menni fog, csak kezdetben lesz nehezebb. Annyira nem lehet ezt elfelejteni, legalábbis nekem mindenki ezt mondta. :)

      Naná, feltétlenül fogok! A belvárosba szerintem max. csak egyszer-kétszer tudunk bemenni, mert kertvárosban laknak a bátyámék, de azért így is igyekszem fotózni és lesni a lehetőségeket. :) A Ryanair-rel megyünk mi is, nekik van most fapados járatuk.

      Köszönöm! :) Nagyon tetszik ez az elnevezés. :))

      Törlés
  2. A szerzemények közül az Egy este Párizsban ragadott meg leginkább. Majd kérlek,meséld el,milyen volt. :)

    Drukkolok a vezetéshez! :) Ha kibékülsz vele és szeretsz majd vezetni,legalább egy óvatos és higgadt emberrel több lesz majd az utakon. :)

    A szanáláshoz sok sikert,nemrég nekem is meg kellett válnom sok könyvemtől,de így már csak olyanok vannak a polcaimon,amiknek nagyon nagy hatása volt rám,illetve valamilyen története van. Mint az Üvöltő szelek,a Kedves halottak,a Seraphina,a Kalózok nyomában.. :D Nem mondom,hogy könnyű volt,de a rend az nagyon jövedelmező tud lenni,megéri érte dolgozni. :) A ruhásszekrényemmel is szemezek ilyen szempontból,bár ott nincs olyan nagy káosz. Én tipikusan olyan vagyok(hajtogatást igénylő polcok vannak,nem akasztó),hogy rendet rakok,az megmarad egy jó ideig,de utána annyi neki és kezdhetem elölről. Nos,az utóbbi időben próbálom elkerülni az ilyen mélységeket és egész jól haladok.

    Kis csöppség!! *-* Nem csak itt említem,hogy nagyon aranyos lehet és most csak azért nem vagyok féltékeny kicsit sem,mert nálunk is van egy. :) Épp most kakilta össze mindenét a drágám,szóval volt nagy sírás-rívás,de miután megvolt a ruha- és pelenkacsere,minden rendben van. :) Egyszerűen imádom!! <3
    Gratulálok,nagynéni! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Feltétlenül, lehet, még bejegyzést is írok róla. :)

      Köszönöm! :) Ma volt az első vezetés órám, egyelőre azzal barátkozom, milyen a forgalomban a másik oldalon. :D Remélem, lassan beleszokom és menni fog, de még elég riadt és rémült vagyok. :D Pedig az oktatóm jó fej és kedves, türelmes. Szerencsére nem harapja le a fejem. :)

      Én szerencsére még elférek, de a húgomnál is és magamnál is válogattam egy sort. Párat el is adogattam, még így is vannak eladók. De majd szép lassan, áprilisig elkelhet a többi is. :) Barátkozom az elengedés fogalmával, mert azért csak olyanokat tudok eladni vagy megválni tőle, ami már számomra nem jelent semmit. Nem képvisel semmilyen értéket. Kicsit nehéz ezeket belőni, de szép lassan ki fog tisztulni. Jövő hétvégén tervezek egy nagy szanálást, ruha, csecsebecse és társai... Nagy menet lesz, de utána nekem is jobb érzés lesz. :)
      Neked is hajrá hozzá, csak így tovább! :)

      Jajj, akkor megszületett! :) Mi lett a neve? :) A mi kis Nóránk egy cukorfalat, imádat az a kislány! Nem lehet elégszer megölelgetni, teljesen elvagyok bűvölve. :) Már most hiányzik. :( Legközelebb júliusban látom, a keresztelőn. Az még olyan messze van... :(
      Hát akkor én is gratulálok! :) Sok-sok örömet hozzá, boldog pillanatokat! :)

      Törlés
    2. Hú! *-*

      Az elég előnyös tulajdonság. :D

      Nem vagyunk egyedül. :D Tegnap este áthajtogattam a rendetlenebb részeket,mert ma jöttek unokatestvéreim babázni,így volt motiváció. :) A válogatás meg már csak aszerint megy,hogy valami rám jön vagy nem. Most kicsit elengedtem magam étkezés terén,szóval van már olyan nadrág,ami a kupac aljára került. :(

      Igen,meg! :) Hanga <3 Igen,nagyon szép babának tűnik a képen! De azon te is nagyon csinos vagy,és csak úgy ragyogsz! Ezt jó volt látni! :) Igen,de addig legalább vannak képek és mit várni! :) Egyébként most,hogy megvan a diplomád,mit csinálsz? Mármint dolgozol vagy most átmenet van...? Ha szabad kérdezni..^^

      Törlés
    3. Nagyon szép neve lett! :) Nóri élőben is elbűvölő, tényleg egy cukorbogár. :) Köszönöm szépen! :) Tényleg nem nehéz mellette tündökölni, sokat dob az esztétikai élményen. ;)
      Azért képeken nem lehet megölelgetni és érezni azt a tipikus babaillatot. :( Úgy hozzászoktam az elmúlt pár napban...
      Most inkább átmenet van, a jogsi megszerzéséig csak magánban tanítok. Egyelőre kiélvezem a diáklét utolsó hónapjait. :)

      Törlés
    4. Igen,de valamiben kapaszkodni kell..^^
      Jól teszed,minket már most azzal fenyegetnek,hogy ez soha nem tér vissza..Jön a nagybetűs "ÉLET"! :D

      Törlés
    5. Igen, kapaszkodó mindig kell. :)
      Jajj, a nagybetűs "élet", ezzel már a mi időnkben is riogattak a tanárok! Van, ami sosem változik... :)

      Törlés