Az emlékezetes decemberről

december 31, 2016

A decemberi hónapom, az előzőekhez hasonlóan, szintén fantasztikusra sikeredett, hála a sok programnak, kedves ajándékoknak és szívmelengető pillanatoknak. 

Könyvek és olvasás 

Eljött az én időm, azaz december igazi habzsi-dőzsi volt a könyvbeszerzések terén! Összesen 11 könyvvel nőtt a szépségeim száma, ami eddig nem látott könyvesőt jelentett. De lássuk részleteiben is: a hónap elején hirtelen felindulásból elkövetett vásárlásom "áldozata" az új Varró Dani verseskötet lett, amit cicás dedikálással tettem felbecsülhetetlenné. Rögtön másnap gazdagabb lettem egy Magyarországos színezővel (köszi, Nita, még egyszer! :*), amit alig várok, hogy felavassak, főleg mert a nyáron, egy pisai hipermarketben, megleptem magam egy vadiúj színesceruza készlettel. :) Az államvizsga tételek magolása közben jól fog esni egy kis kikapcsoló színezés. Amikor megneszeltem, hogy a Könyvudvarban akciós áron lehet beszerezni a Mumin köteteket, több se kellett. Elhatároztam, hogy beszerzem a hiányzó részeket, így egy kötet híján, majdnem teljes a sorozatom. :) Ezen kívül találtam egy nagyon ígéretesnek tűnő lappföldi meseválogatást is. Rajongok az északi mesékért, ráadásul olyan olcsón adták, hogy butus lettem volna otthagyni. Ezután következtek a karácsonyi meglepetések: először egy gasztroajándékok elkészítésére hívó kiadványt kaptam a mentoromtól, amit már korábban kinéztem magamnak. :) Utána a párom Jézuskája meghozta az áhított Áfonykát, végül a szüleitől a Dash és Lily is csatlakozott a csapathoz. Anyáék ajándéka januárra csúszik, de két könyvre lehet számítani a januári kupacban is. :)


Az olvasási számom talán ebben a hónapban lett a legmagasabb, köszönhetően a sok időmnek és szabad estémnek. :) Összesen 7 könyv csúszott le, egy pedig folyamatban van. November végén kezdtem bele, de végül december elején olvastam ki a Fjällbacka sorozat kezdőkötetét, a Jéghercegnőt. A kezdeti döccenők után hamar belerázódtam, és a végére alig tudtam elszakadni a történettől. Rettentően izgalmas, jól összerakott és szuper szereplőkkel futó krimit kaptam. Ezután Dunajcsik Mátyás Szemüveges szirénje varázsolt el a zúgó-morajló, Nina Simone ritmusában játszó hullámok vidékére, majd a következő Camilla Läckberg kötet következett. Még egy hajszállal jobban is tetszett, mint az első rész. :) Az Autumn ajándéka kellemes tinglitangli történet volt, a két krimi után kifejezetten jólesett. A Harry Potter színdarab számomra is csalódás: szuper fanficton, de semmiképp sem folytatás. A Legendás állatok és megfigyelésük c. kiegészítő kötet sem teljesítette a hozzá fűzött reményeket, és sajnos, bármennyire is fáj, de a Big Magic sem lett kedvenc. A feléig bírtam, utána nem tudtam folytatni. Nem szeretem, ha körbe-körbe járjuk ugyanazt a témát, mert erről a rizsázásról a legtöbb egyetemi jegyzetem jut az eszembe. Még nem adtam fel a nonficton-nel való ismerkedést, de egyelőre nem talált be nálam ez a stílus. A Harisnyás Pippi régi adósságom, ideje volt törleszteni. Fantáziadús mese, amiből egy kismajommal sétáló, vagány kislány történetét ismerhetjük meg. 

Filmek 

Természetesen nem maradhattak el a szokásos, karácsonyi hangulatot megtámogató filmek, úgyhogy közös kuckózás keretében volt Resszkessetek betörők, Igazából szerelem újranézés. A Toy Story ismét lenyűgözött, változatlanul imádom ezt a Pixar klasszikust! 
A hónap közepén végre megejtettük a Göthe Salmander megtekintését - teljesen. le. vagyok. nyűgözve!  Tegnap pedig a már korábban beharangozott, de nagyon várt animációs filmet, az Énekelj-t néztük meg a húgommal kiegészülve. Szuper évzáró program, kedves mese, közismert zenékkel. Nekünk tetszett, ajánlom nektek is! :)

Zene 

A tegnapi mesenézés után felsejlett bennem egy ismerős dallam. Még szerencse, hogy zenészek a szüleim, mert a - szerintem - felismerhetetlen éneklésemből Anya kihámozta, hogy ez a Take five. Amúgy is kissé jazzes korszakom élem, úgyhogy őt választom a hónap zenéjének. Tanulásra, pihenésre, fülelvarázsolódásra: tökéletes! 

Programok 

A novemberben beharangozott programok jócskán kiegészültek, így megint egy szuper jó, programokban gazdag hónapot tudhatok magaménak! 
December elsején rendkívüli beszélgetésen vettem részt Varró Dani társaságában, ami, szokás szerint, felejthetetlen élmény! A cicás dedikációm csak hab a tortára. :) Volt Asztalkás találkánk a molylányokkal, ahol finom sütiket kóstoltunk. Én pl. vörösáfonyás csoki mousse tortát. Zseniális süti! Ezen kívül volt IKEA garázdálkodás - szigorúan karácsonyi ajándékok beszerzése miatt, továbbá részt vettem az ötödikesek szívmelengető karácsonyi ünnepségén is. :) Az egyik kislány Amelie-t játszott nekem (itt azért majdnem sírtam egy cseppet), a többiek tánccal kedveskedtek. A mentoromtól és a gyerekektől is igazi, nekem való ajándékokat kaptam. :) Ezen kívül az egyik volt tanítványom külön meglepett egy cuki hóember-csokival, ami telis-tele volt színes cukorkákkal. :) Az iskolai búcsúmon szerencsére nem tört el annyira a mécses, de nem telik el úgy nap, hogy ne gondolnék az elmúlt félév eseményeire. Hihetetlen élményekben volt részem, felejthetetlen pillanatokat kaptam, amikre nem is számítottam!
Végre befejeztem a portfólióm, már bekötve várja a januári leadást, úgyhogy már "csak" az államvizsga választ el attól, hogy hivatalosan is tanárnéni legyek! A karácsony ezúttal is meghitt és családias hangulatban telt. :) A nagyszüleimtől Dürer könyvet kaptam, utalva ezzel a bécsi múzeumlátogatásra, illetve kaptam egy nagyon cuki képeslapot, ahol egy 8 éves koromban írott vers díszelgett. Nem emlékeztem rá, hogy verset írtam volna, tulajdonképpen egyáltalán nem is rímel, de hihetetlen boldogsággal töltött el, hogy a kislánykoromból is fennmaradt egy ilyen kedves mementó. :) A barátommal minden évben megajándékozzuk egymást, idén nagyon kitett magáért. :) Az említett Áfonykán túl meglepett egy cuki, Ikeás plüss tacskóval (akinek a Tóbiás nevet adtuk), illetve finom, Nutellás szeletekkel. :) A szüleitől pedig rénszarvast kaptam, akit, az ünnepekhez híven, Rudolfnak kereszteltem el. :) Még a magántanítványom is kedveskedett nekem karácsony alkalmából. :)


És hogy mit hoz a január? Könyveket, kicsi tanulást, diplomát (ha minden jól megy), baráti találkákat, angol órákat, francia órákat és remélhetőleg az ideihez hasonló, boldogságos pillanatokat.  
Nemsokára hozom az évösszegző posztot, addig is minden kedves olvasómnak, ide tévedőnek csodás, emlékezetes és boldogságos újévi átlépést kívánok! :) 

(Képek forrása: Pinterest, saját)

Hasonló bejegyzések

14 megjegyzés

  1. Micsoda eseménydús és szuper hónap, és még ráadásul ennyi sok szép könyv is! :) :)
    Nekem is volt Reszkessetek betörők és Toy Story, jaj imádom őket! :) A Toy Story tényleg olyan szuper kis klasszikus már. Annak idején is nagyon kedveltem, de most is megvan a varázsa.
    A plüsstacskót vajon lehet még kapni az Ikeában? Egy ismerősöm nagyon örülne neki. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen a cuki kommented, Pupi! :) :* A könyvek tényleg szépségesek, öröm rájuk nézni. :))

      Én is, főleg a Toy Storyt, az naaaagy kedvenc! Képtelen vagyok megunni. :)
      Szerintem lehet, én legalábbis láttam még, de rá kell nézni az Ikea honlapján. :) (http://www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/20260445/?query=SM%C3%85SLUG >> ez alapján mindkét áruházban kapható. :))

      Törlés
    2. :**
      Igen, a Toy Story annyira jópofa és ötletes! Gyerekként is imádtam már, és olyan jó volt, amikor a meki kiadta a játékfiguráit a happy mealhez... még most is megvannak! :)

      Köszi a linket, továbbítom az isminek! :)

      Törlés
    3. :** :)

      Még mindig nem kopott meg a varázsa. :) Nahát, hogy mik vannak! Már lassan ereklyévé válnak. :)

      Szívesen! Remélem, talál majd ő is tacsi plüsst. :)

      Törlés
  2. Az ajánlott zene hallgatása mellett írom ezt a kommentet és bár nem az én stílusom a jazz,kísérőzenének tökéletes,megvan a hangulata. Ahogy véget ért a szünet,kevesebb időm lett mindenre a tanuláson kívül,de most pótolom a lemaradást és nem húzom a szám. Mennyi könyv!! *-* Én is hoztam a formám:azzal zártam az évet(szó szerint),hogy listát írtam a könyvekről,amiket a jövőben el szeretnék olvasni. Csak éjfélkor koccintottunk és utána már ültem is vissza :) Nem túlzok,jó pár oldal lett és a nemrég kijötteket még nem is szemrevételeztem..
    A filmekkel kapcsolatban az Igazából szerelem nekem egyszer nézhetős kategóriába táncolta magát,bár lehet,hogy ennek az az oka,hogy előtte túlságosan is felmagasztalták nekem. A Toy Storyt nagyon sokat néztem régen,a kedvenc részem,mikor felújítják Woody seriffet :)
    Itt is tanúsíthatom,hogy az iskola nem ugyanaz a vidám mosolyod és kedvességed nélkül!! A könyv,amit kaptam pont tegnap lett elkezdve(végeztem egy sorozattal) és eddig tetszik,valami szokatlannal állt elő az író és sok benne a fantázia. Köszönöm még egyszer!
    És a végén kívánok neked nagyon boldog Új évet,és kérek annyit,hogy ne felejtsd el egy lelkes tanítványodat.
    (nem mintha a folyamatos hozzászólásokkal hagynám :) :P)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jaj, de örülök, hogy meghallgattad! Én gyerekkoromban rengeteg jazzt hallgattam (a szüleim "hibája" :)), de időközben nagyon megszerettem és bizonyos előadókról konkrét emlékek villannak be. Olyan emlékek, amikre szívesen gondolok vissza. :) Talán a személyes kötődésem is elősegíti, hogy közelebb áll hozzám. Ráadásul ez egy nagyon híres szám, rengetegszer játsszák az utcazenészek is. Különben, megsúgom, egy időben kacérkodtam a szaxofon tanulással is, kizárólag a jazz iránti kötődésem miatt. A fuvola után nem is lett volna olyan nehéz elsajátítani (2 és fél évig fuvoláztam), de végül nem került rá sor. Talán egyszer... :) Addig is inkább a kottaolvasást és a fuvolát kellene újra elővenni, mindkettő kissé megkopott már. :(

      Óh, kíváncsi lennék a listádra! Nincs kedved átküldeni, befotózni? :)
      Az Igazából szerelem nekem nagy kedvencem, mondhatni dobogós, megunhatatlan. :) De ízlések és pofonok - hallottam már hasonló véleményt, úgyhogy elfogadom. :) A Toy Storyt imádom és Woody seriff újravarázsolása nekem is nagyon tetszett! :)

      Köszönöm, ez igazán jólesik! :) Nekem is nagyon hiányoztok, elképesztően furcsa így az élet, hogy nem járok be... A könyvnek viszont örülök, hogy így tetszik, nagyon szívesen még egyszer! :)
      Boldog és sikeres új évet neked is, Dorci és megnyugtatlak, nem felejtelek el. :) Senkit sem felejtek el a Kosztolányiból! :)

      Törlés
    2. Azta,ez még egy dolog,ami különleges benned! :) Mondjuk nem lepődök meg,hogy van még..^^ És fuvoláztál? :O Én is szerettem volna,mikor furulyáztam(összesen 4 évet,de az utolsóban már kvartett tag is voltam)továbblépni rám,de sajnos a fizikai adottságaim nem engedték,mert nem tudtam megszólaltatni a hangszert,így maradt a furulya. Biztos vagyok benne,hogy könnyen vissza fog jönni a legtöbb dolog,ami a kottaolvasást illeti. :)

      De,persze,a hétvégén átküldöm. :) Nagyon büszke vagyok rá,mert külön jelzést találtam ki neki,hogy melyik van már meg az ebookomon(nekem is adni kéne neki egy nevet,nem?annyira megihletett a te Rozid:))és,hogy melyiket olvastam már. :)
      :) <3 :)

      Törlés
    3. Nahát, köszönöm. :) Egyébként zongorázni is tanultam, azt öt évig csinálgattam több-kevesebb sikerrel, de a fuvolánál éreztem azt, hogy hozzám való hangszer. :) Bizony! Saját fuvolám is volt. :)

      Óh, sajnálom. :( A fuvola kényes hangszer, az biztos. Én is hetekig tanultam csak a légzést. Így is szerintem volt, hogy a darab közepén fogyott el a levegőm, de szerencsére sosem volt olyan feltűnő. :) Remélem. :) Anya ugye zongoratanárnő és egyszer megkértem, tanítson meg újra zongorázni. Nálunk itthon van is egy régi pianino, Anya is azon gyakorol és tanít, szóval a hangszer adott. Egyelőre az időhiánnyal küszködöm. :) De talán, egyszer majd ezt is újra fel tudom eleveníteni. A barátom is nagyon ügyesen zongorázik, egyszer régen játszott nekem Gerschwint is. Öröm volt hallgatni!

      De jó, várom ám! :) Óh, hát ez nagyon izgisen hangzik! Kíváncsi vagyok, tényleg. :) Rozi egy csoda, nagyon szeretem. :) És hát a tokja miatt Rozi, csak úgy adta magát a név. :)

      :) ♥

      Törlés
    4. Emlékszem is,hogy mondtad,mikor Bogival beszéltél :) A fuvolával nagyon könnyen el is tudlak képzelni,az is olyan kifinomult,mint te. :)

      Nem sajnálom annyira,hogy őszinte legyek,már a furulyáról is továbbléptem. Igaz,hogy csak hobbi maradhat ez is,de most nagyon jól érzem magam az énekléssel,pont tegnap volt a félévi vizsgám,ami egy előadás volt tőlem két dallal és nagyon jól éreztem magam. :)
      Annyira jó élőben hallani zongorán játszani valakit,én is imádom,biztos nagyon szép volt! Mi Bogival szoktunk együtt játszani(pontosabban ő játszik,én énekelek),mikor náluk vagyunk,mert nekik is van pianinojuk és az nagyon,de nagyon jó szokott lenni. Különleges. :)

      Hát a Fehérke annyira nem tetszik,de majd biztos lesz valami. :)

      Törlés
    5. Tényleg, nem is emlékeztem rá. :) De aranyos vagy, köszönöm! :)

      Szerintem az éneklés nagyon is hozzád illő, nem is tudnálak mással elképzelni. :) De szuper lehet, közös zenélés. :) Egyszer még a gimiben mi is felléptünk egy osztálytársammal. Én fuvoláztam, ő pedig gitáron kísért még egy közös karácsonyi ünnepségen. Én nagyon izgultam, de végül nem is rontottam és felettébb büszke voltam magamra. :)
      Anya meg Apa is szeretnének majd közös darabot tanulni, legalábbis van egy kiválasztott, de a sok növendék miatt ők sem igazán tudnak "csak úgy" gyakorolni. De azért hátha egyszer megvalósítják. :)

      Hmm... mit szólnál a Blanche Neige-hez? Ez a Hófehérke franciául. :) Vagy csak simán: Blanche. :)

      Törlés
    6. :) Ilyen volt a sulis karácsonyi koncert is,Kati néni ott volt,nem mesélte? :) Meg volt kórus is,de azt inkább ne is említsük.. :D
      Majd a szép nyugdíjas években,nosztalgiázásként :)

      Húú,ez nagyon tetszik,csak a fejemben valamiért fiúként él :D de ez lehet az én butaságom,és el is fogom hagyni,mert imádom azt,hogy Balnche Neige!! *-* Köszönöm az ötletet! :)

      Törlés
    7. Óhh, nem, sajnos erről elfelejtettem megkérdezni, pedig a csopitársam még kérdezte is, hogy megyek-e a karácsonyi koncertre, de akkor lázas portfólió írásban voltam. :( Mondjuk én csak az osztálykarácsonyon léptem fel, a sulison nem mertem, csak az énekkarral. :) Az is épp elég stressz volt!

      Örülök, hogy tetszik. :) A Blanche Neige olyan szép név. :) Bár azt nem teljesen értem, hogy élt fiúként benned. :D Eleve az egyeztetés is (blanc, blanche) mutatja, hogy lány az illető. :) Nagyon szívesen!

      Törlés
    8. Nem gondolom,hogy nem érte meg,valamikor sajnos előtérbe kell helyezni a kötelező dolgokat.. A mi osztálykarácsonyunk úgy nézett ki,hogy mindenki odaadta a másiknak az ajándékot(és akkor még finoman fogalmaztam),aztán-mivel ez negyed óra alatt megvolt- vártunk másfél órát,hogy hazamehessünk. Sajnos ezzel a közösséggel nem élvezzük az együttlétet.. És ezt nagyon nem szeretem. :'(

      Nem emiatt a név miatt érzem fiúnak,tudom,hogy hogy van az egyeztetés,hanem még a névtalálgatás előttről..ha már nevet kerestem neki,a fiúneveket néztem..^^

      Törlés
    9. Sajnálom. :( Így tényleg elég kellemetlen lehetett, olyan kötelező letudnivaló. :(

      Jaaa, bocsánat. :) Akkor én értettem félre! De örülök, hogy végül bejött az ötletem, ettől függetlenül lehet fiús neve is! Pl. Petit Poucet? (Hüvelyk Matyi) :)

      Törlés